IV Edició Projecte Custòdia 2018-2019: PARTICIPA!

Participa!

El Projecte Custòdia, que arriba a la quarta edició, busca artistes que vulguin participar en aquesta iniciativa impulsada per l’Espai de Lliure creació Carme Malaret. Cada un dels o les participants (11) haurà de realitzar una peça (utilitzant qualsevol mena de llenguatge artístic) que durant un any anirà itinerant, de manera mensual, entre els diversos espais privats dels anomenats custodis (les persones que rebran, d’una manera provisional, cada una de les obres proposades pels artistes), convertint aquest projecte en un procés d’itinerància dinàmica i relacional.

2-Participants:

Podrà participar en aquest projecte qualsevol persona o col·lectiu sense límit d’edat que estigui familiaritzat amb les pràctiques i la producció artística. Tampoc hi haurà restriccions territorials, d’aquesta manera, els participants poden ser de qualsevol nacionalitat, tot i que, pel fet de residir a Catalunya, els aspectes logístics seran molt més senzills.

3-Pel que fa a la peça:

Les persones o col·lectius que vulguin participar en el projecte custòdia hauran de realitzar una peça, utilitzant qualsevol mena de llenguatge o disciplina, amb l’únic requisit que, en el cas que la proposta es resolgui d’una manera objectual, la peça resultant s’haurà de presentar dins d’un embalatge, caixa o contenidor per tal de facilitar-ne el seu transport, de manera manual, entre els onze custodis i evitar la seva visualització prèvia. D’aquesta manera, es manté el “misteri” i les persones que rebran les peces desconeixeran l’obra que els hi arriba durant els intercanvis mensuals.

4-Beneficis per als participants:

Les persones escollides per a participar al Projecte Custòdia estaran directament vinculades amb l’Espai de Lliure creació Carme Malaret* i disposaran d’aquest equipament cultural per dur a terme activitats de caràcter individual per tal de potenciar i fer visible les seves recerques i treballs en el món de l’Art i el pensament. L’Espai facilitarà el local i farà difusió dels esdeveniments que s’hi realitzin.

Les tres línies d’actuació de l’Espai, on els i les participants podrien col·laborar, són les següents:

1-Mostres exprés: Exposicions realitzades en el propi Espai,* de dijous a diumenge, per tal de donar a conèixer els processos de treball i les obres de l’artista en qüestió.

2-Conferències: Exposicions audiovisuals per explicar les metodologies de treball d’un o d’una artista o per parlar de temes d’interès que puguin suscitar el debat i la participació de tot el públic assistent.

3-Projecte aparador: Realització d’una instal·lació als vidres de L’Espai utilitzant qualsevol mena de llenguatge artístic.

* Carrer Bonavista 105. Sant Just Desvern 08960

5-Documentació necessària:

Totes les persones que vulguin participar hauran d’enviar un correu electrònic a l’adreça  carmemalaret@gmail.com indicant la voluntat de formar part de la quarta edició del Projecte Custòdia. En aquest correu s’hauran de fer constar les dades personals de l’artista (Nom i cognoms, nacionalitat i residència). També s’haurà d’adjuntar un document, en format PDF, amb les característiques tècniques i formals de la peça que es vol presentar perquè formi part del Projecte Custòdia, juntament amb un breu currículum artístic amb fotografies d’altres obres o accions dels i les artistes sol·licitants.

6-Criteris d’avaluació:

Un jurat format per 7 persones vinculades al món de l’art serà l’encarregat d’escollir els/les 11 artistes que participaran en la quarta edició del Projecte Custòdia. Es valoraran molt positivament les obres que s’adeqüin de millor manera a les característiques del projecte, tenint en compte la qualitat i originalitat de les peces presentades i de la trajectòria professional dels i de les diferents artistes.

El Jurat es reserva el dret de reconsiderar la participació d’algun dels artistes un cop hagi rebut l’obra de manera física.

7-Terminis de presentació i terminis de resolució:

Els i les participants podran enviar la documentació necessària fins el dia 6 d’abril 2018 a les 12h des del moment de la publicació d’aquestes bases.

El dia 26 d’abril del 2018 es farà pública la resolució del jurat i s’indicaran els/les 11 artistes escollits per a participar en la quarta edició del Projecte Custòdia.

A partir del 26 d’abril del 2018 fins el 26 de juny de 2018 els artistes tindran temps per realitzar les obres i portar-les a l’Espai de Lliure Creació Carme Malaret.

El dia 27 de setembre de 2018 s’iniciarà la quarta edició del Projecte Custòdia.

8-Acceptació de les bases:

Participar en el Projecte Custòdia implica l’acceptació d’aquestes bases.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s