CARME MALARET

Biòloga, Ceramista i Artista Plàstica

La seva formació acadèmica en el coneixement de les tècniques ceràmiques es correlativa amb els estudis de Biologia. El 1980 es llicencia en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona i el 1981 acaba els seus estudis de ceràmica a l’escola de ceràmica Robert Brillas d’Esplugues de Llobregat. Més tard, el 1991, finalitza la carrera de Belles Arts, especialitat escultura per la Universitat de Barcelona.

Comença a exposar la seva obra al 1987 al casal Robert Brillas d’Esplugues de Llobregat. Des del 1987 fins al 1997 forma part d’un col·lectiu de ceramistes, “Un reflex del Baix Llobregat” que exposa a molts municipis de la comarca. Paral·lelament va fent exposicions individuals, a destacar el 1994 al vestíbul de la Facultat de Biologia a Barcelona, el 1995 al Temple Romà de Vic i al 1998 a Sant Andreu de la Barca. Al 1999 entra a formar part del grup d’artistes de la Galeria Eude de Barcelona amb una intervenció “Reducte de mirades” a la cambra de bany de l’hotel Barcelona–Sants dins del New-Art.

Al 2000 hi participa amb “Estar sobre un llit de roses” i el 2002 amb “Enrajolat de preguntes”. El 2002 es seleccionada per l’Ajuntament de Tarragona per exposar a l’edifici gòtic de l’antic Ajuntament. Hi fa dues instal·lacions “L’home trencat” i “25 watts“. El 2004 exposa “Topografies” a la galeria Eude, el 2006 a la col·lectiva “El paper com espai íntim” a Can Negre de Sant Joan Despí.

Les últimes exposicions han estat “Art amb memòria” al Museu d’Història a L’Hospitalet de Llobregat i la participació en el Cornellà Cruïlla amb “Magma de paisatges” al castell de Cornellà, “Dones construint cultura” a Can Ginestar de Sant Just Desvern en el 2007 “Mirades de dona” al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat (2009). “Arbres” a Can Ginestar de Sant Just Desvern (2011). A l’exterior ha participat en el pavelló espanyol de ceràmica Arte Fiera a Bolonya, Itàlia (1990).

El 1992 va guanyar un concurs de la Universitat de Barcelona per fer una obra pública, “Porta i la seva ombra” a la malson de G. Philip a Cergy, París. Al 1995 exposa a Verona, Itàlia i el 2002 a Montreal, Canadà dins de la mostra New-Art. Té obra pública a Sant Feliu de Llobregat amb “cadires i taula” (1992) i a Sant Just Desvern amb “5x5x5” Membre dels col·lectius DIBAGARIES i d’ARTASJUST.
Des del 2000 es professora de ceràmica, escultura i torn dels Cursos Municipals d’Arts Plàstiques de Sant Just Desvern gestionats per l’empresa Gaudim CreanArt de la qual n’és membre.  El 2013 engega un nou projecte cultural: l’Espai de LLiure Creació Carme Malaret situat a Sant Just Desvern.

“La meva formació tant en l’àmbit de la ciència com de les arts ha marcat el meu llenguatge artístic. El material on millor m’expresso és el fang. Per aquest motiu he volgut aprendre i aprofundir en les tècniques ceràmiques. He après, del meu compromís amb l’ensenyament de l’expressió plàstica, que tothom és un creador.  La meva obra s’identifica pel tractament modular, la seriació, la fragilitat dels volums, el material i la seva disposició a l’espai. En cada peça hi ha un treball previ que formula primer i explica després, amb la construcció matèrica del concepte”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s