FRANCESC FÀBREGAS

Dissenyador, Fotògraf i productor audiovisual
Sant Just Desvern, 1950
F_FRANSESCEstudia a l’Escola Elisava de Barcelona.

Inicia la seva vida professional en els 70’s com a fotògraf a Diari del Baix Llobregat, Fotogramas, Por Favor, Interviu, El Correo Catalán, El País; diferents editorials com Planeta, RBA, Océano, Orbis, Ediciones 62; i companyies discogràfiques diverses com Ariola, CBS, RCA, EMI, EDIGSA. També a les revistes Vibraciones, Video Actualitat, Rock Espezial, Viejo Topo i Rock de Lux. En el llibre Música pels ulls, editat l’any 2012 per l’Ajuntament de Barcelona, es poden veure un munt de fotografies d’artistes musicals de diferents àmbits, tant a nivell nacional com internacional, que van actuar entre 1970 i 1990, bàsicament a Barcelona.

Ha participat en diferents exposicions individuals i col·lectives a Barcelona, Sant Joan Despí, Eivissa, Formentera, Montpeller, Chicago, Kyoto, Madrid, Sant Just Desvern, entre d’altres. (IV Biennal Xavier Miserachs a Palafrugell, Sala Barradas de L’Hospitalet, 7a Festival Fotòpsia a Castellbisbal, 23è Hipermercart d’art contemporani a la sala Vinçon, Llibreria Altair de Barcelona, Festival Getxophoto, Proyecto persona que tiene alma a Miami, Palau
Robert de Barcelona, Rawson a Patagonia/Argentina, Museu d’Història de Catalunya, Arts Santa Mònica, Kosice-Eslovaquia 2013).

En els últims anys, la carrera professional de Francesc Fàbregas ha estat vinculada a TV3, on ha creat i dirigit espais com Sputnik i ha impulsat espais de culte com Jazz & Co, Hidrogen, Autògrafs, Rodasons, Karakia, 3ª 3ª, Silenci?, Loops!, Territoris, K33, Colors, Òpera en Texans. També ha tingut diverses responsabilitats com a cap de programes del Canal 33 i com a director i productor executiu de programes culturals, musicals i especials de Televisió de Catalunya.

Ha estat guardonat amb:
• Premis Ciutat de Barcelona 1991 pel programa Sputnik
• Premis Talento de la Academia de las ciencias y las artes de televisión de 2010
• Premis Arc 2012 per a la seva trajectòria musical.

Fotògraf que li agrada jugar amb la llum i el color fent que aquests dos conceptes tan abstractes tinguin ànima

Més informació a http://www.francescfabregas.com/ca

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s